VIB, CD3 en Galapagos NV starten samenwerking rond ontwikkeling innovatieve geneesmiddelen

10 januari 2018
VIB, het Centre for Drug Design and Discovery van KU Leuven (CD3) en Galapagos ondertekenden vandaag een exclusieve licentie- en samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van MALT1-inhibitoren, een nieuw type geneesmiddelen dat veelbelovend is in de strijd tegen verschillende ziekten. De drie partijen willen samen nieuwe therapieën ontwikkelen tegen ontstekingsziekten en/of kanker.

Deze samenwerking is gebaseerd op de MALT1-inhibitoren die CD3 en VIB samen ontwikkelden op basis van VIB’s expertise in MALT1. De VIB teams van Thijs Baens en Peter Marynen (VIB-KU Leuven) en Rudi Beyaert (VIB-UGent) identificeerden als een van de eersten wereldwijd MALT1 als een belangrijke regulator voor de controle van ontstekingsreacties. Het verhinderen van de activiteit van MALT1 is daarom een belangrijke nieuwe therapeutische piste in de strijd tegen auto-immuunziekten en bepaalde vormen van kanker.

Van labo tot patiënt
Om de door hun ontwikkelde MALT1-inhibitoren verder te ontwikkelen en om te zetten in een klinische toepassing gaan CD3 en VIB nu een exclusieve samenwerking aan met Galapagos, een wereldspeler op het gebied van de ontwikkeling van geneesmiddelen tegen ontstekingsziekten. Galapagos zal voor de verdere ontwikkeling van de MALT1-inhibitoren ook kunnen rekenenen op de expertise van CD3 en VIB, ondermeer via VIB’s Discovery Sciences.

Galapagos krijgt de exclusieve optierechten op de lead stage inhibitoren en op de (pre-) klinische ontwikkeling en commercialisatie. VIB en CD3 zullen ook royalty’s ontvangen voor toekomstige producten die binnen deze samenwerking ontwikkeld worden.

Johan Cardoen, Managing Director VIB: “Voor VIB is deze overeenkomst een mijlpaal. Het is een bewijs van VIB’s continue toewijding om onze wetenschappelijke inzichten te vertalen in waardecreatie en nieuwe therapieën om het leven van patiënten te verbeteren. We zijn ontzettend verheugd dat Galapagos, een van de belangrijkste biotechbedrijven ontstaan vanuit de Vlaamse biotech hotspot, hun grote expertise in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen hierop inzet. We zijn ervan overtuigd dat het bundelen van de expertises van Galapagos, CD3 en VIB dit programma in een stroomversnelling  brengt om de levenskwaliteit van patiënten te verbeteren.”

Patrick Chaltin, Managing Director van CD3 bij KU Leuven: “Het is fantastisch om met Galapagos een partnerschap aan te gaan voor dit boeiende MALT1 programma en om samen met VIB en Galapagos verder te werken aan de ontwikkeling van veelbelovende medicijnen.  Deze overeenkomst benadrukt eens te meer dat innovatief academisch onderzoek dat zich in een vroege fase bevindt, kan omgezet worden in een belangrijke meerwaarde voor de biotech- en farmasector dankzij het co-creatie-model van CD3, waarin we samen werken met sterke academische onderzoeksgroepen om nieuwe innovatieve geneesmiddelen te ontwikkelen.


©VIB-Ine Dehandschutter