Jo Bury, VIB geselecteerd als lid van de EIC Pilot Advisory Board

27 juni 2019
De Europese Innovatieraad (European Innovation Council, EIC) van de Europose Commissie heeft als doel de ondersteuning van onderzoekers, vernieuwers, en ondernemers wiens baanbrekende ideeën maatschappelijke en economische impact kunnen creëren. Uiteindelijk wil de EIC wetenschap vertalen naar de oprichting van nieuwe bedrijven en de groei ervan versnellen, voornamelijk door de startups en kleine bedrijven aan te sporen risico- maar waardevolle innovaties na te jagen totdat het commercieel valabel wordt. Hiervoor heeft de Europese Commissie 12,2 miljard euro opzijgezet voor de periode van 2019 tot 2027.

Vandaag heeft de Europese Commissie een adviesraad aangesteld die de EIC zal gidsen in het bereiken van zijn doelen. Deze raad bestaat uit 22 uitzonderlijke vernieuwers, leidende ondernemers, en pioniers in biotech management. Samen zullen zij strategisch advies verschaffen om de missie van de EIC te vervullen, namelijk het financieren van de meest opwindende innovaties in Europa, ontsproten aan het brein van zijn meest getalenteerde visionairen en vernieuwers. De adviesraad zal ook de groei van de EIC zelf sturen tijdens de pilootfase totdat het een volledig Europees orgaan wordt vanaf 2021, ingebed in het volgende EU onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon Europe. 

Met veel trots en plezier kan VIB aankondigen dat zijn managing director, Jo Bury, geselecteerd is om deel uit te maken van deze presitgieuze adviesraad​.

Ajit Shetty, voorzitter van VIB’s raad van bestuur, is erg blijk met deze erkenning van het uitstekende leiderschap van VIB in de internationale biotech sector: “Dit is een grote verwezenlijking en geweldig nieuws voor Vlaanderen. Dit toont aan hoe VIB wordt geleid door vooruitziende innovatieve denkers die internationaal erkend worden voor hun inzichten en verwezenlijkingen. Proficiat aan Jo, die zeker zal bijdragen tot het succes van de EIC;”

Als lid van de EIC adviesraad zal Jo Bury de EIC advies verlenen omtrent de strategie en systemen die gebruikt worden om de mees veelbelovende wetenschap en technologie te identificeren die mee de toekomst van Europa zullen vormgeven.Jo Bury, Managing Director VIB
©VIB-Ine Dehandschutter​