Ajit Shetty, voorzitter van VIB’s raad van bestuur, krijgt Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap

10 juli 2019

Elk jaar reikt de Vlaamse Regering eretekens uit op 11 juli, Vlaamse feestdag. Deze Eretekens zijn een huldiging voor personen die zichzelf uitzonderlijk verdienstelijk hebben gesteld voor het Vlaamse Gewest, en die een bijzondere bijdrage leveren aan de internationale positieve uitstraling van Vlaanderen. 

Met veel trots kan VIB melden dat de voorzitter van de raad van bestuur, Ajit Shetty dit jaar een Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap in ontvangst zal nemen op donderdag 11 juli. 

Het engagement van Ajit Shetty is cruciaal voor VIB, en draagt ook bij tot de internationale uitstraling  van Vlaanderen. Zowel via zijn rol als voorzitter van de raad van bestuur van VIB als via zijn verscheidene bestuursmandaten in onder meer de Verenigde Staten, China, en Indië, vormt hij een katalysator voor vooruitgang. Als vormgever van het nationale en internationale biotech ecosysteem, is de invloed van Ajit Shetty’s werk voelbaar zowel in Vlaanderen , als ver erbuiten. 

Jo Bury (managing director VIB): “Ook na zijn rol bij Janssen Pharmaceutica blijft Ajit Shetty enorm veel waarde toevoegen aan het Vlaamse innovatie-ecosysteem. Ik heb zeer veel respect voor hoe hij deze rol op zich neemt. We voelen ons dan ook geprivilegieerd bij VIB met Ajit Shetty  als voorzitter van onze Raad van Bestuur.”

Meer internationale erkenning voor VIB-leiderschap
Dit heuglijke nieuws volgt snel op de bekendmaking dat Jo Bury, managing director van VIB, verkozen is om deel uit te maken van de prestigieuze Advisory Board van de European Innovation Council. Het innovatieve leiderschap van VIB wordt zo internationaal erkend op vele vlakken.

Bart De Moor (raad van bestuur VIB): “De aanduiding van Jo Bury als een van de 22 experten voor de European Innovation Council Advisory Board, is een erkenning voor zijn visie die reflecteert in het succes van VIB. In deze functie zal Jo Bury ongetwijfeld het succes van het Vlaamse innovatiemodel in het algemeen, en dat van de biotechnologie in het bijzonder, als ambassadeur uitdragen naar Europa.” 

​​​​

 Ajit Shetty

 Jo Bury

Beide foto's: ©VIB-Ine Dehandschutter​