​Dit is biotech

Opvallend nieuws van de afgelopen week

De biotechsector is heel dynamisch. Nieuwe doorbraken kunnen leiden tot belangrijke toepassingen. VIB volgt deze evoluties van dichtbij op. Hierbij een inkijk in wat ons opviel de afgelopen week.
 
Wortels van Wetenschap: De toekomst van fundamenteel onderzoek in Vlaanderen
 
Fundamenteel en toegepast onderzoek zijn allebei zeer belangrijk en nodig voor onze toekomstige welvaart en welzijn. Daarom organiseerde de Jonge Academie & de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR) op 6 februari de themanamiddag "Wortels van Wetenschap. De toekomst van fundamenteel onderzoek in Vlaanderen" in Brussel. Hierbij zat ook Jo Bury (Managing director VIB) in een panelgesprek over fundamenteel onderzoek.

Bekijk hier het filmpje dat gemaakt werd naar aanleiding van deze themadag:

Bron: Jonge Academie
 
 
Is een TED-presentatie iets voor jou?
 
The floor is yours, een bureau gespecialiseerd in het trainen van wetenschappers om heldere presentaties en posters te maken, is bij VIB geen onbekende. Tijdens het jaarlijkse seminarie doet VIB een beroep op de kennis van de Floor is yours om wetenschappers een presentatie te laten brengen in TED-stijl. Voor alles wat fans op handen dragen, vind je ook tegenstanders. Dat is bij TED-events ook zo. Maar wij zijn alvast overtuigd.
Evy Vierstraete (Science events manager VIB): “De TED-stijl zorgde ervoor dat de presentaties voor veel meer mensen toegankelijk waren en de aandacht behouden bleef. De sessie ‘VIB Scientists on Stage’ was de best geëvalueerde sessie met een score van 4,5/5.”