​​Dit is biotech

​Opvallend nieuws van de afgelopen week

De biotechsector is heel dynamisch. Nieuwe doorbraken kunnen leiden tot belangrijke toepassingen. VIB volgt deze evoluties van dichtbij op. Hierbij een inkijk in wat ons opviel de afgelopen week.
 
  

4350 bezoekers voor de biotechdag in Gent

Tijdens de VIB biotechdag in Gent op zondag 22 oktober, maakten meer dan 4000 bezoekers kennis met de Vlaamse biotechsector. Verschillende activieteiten werden georganiseerd, waaronder een bezoek aan de labo’s van VIB-UGent, Yakult, ProDigest en AgroSavfe waar diverse facetten van het onderzoek belicht werden. Meer dan 400 kinderen gingen zelf aan de slag in het labo, heel wat anderen experimenteerden op de interactieve beurs. De bezoekers die diepte-info wensten, kwamen aan hun trekken via de lezingen en de biotechbabbels.

Neem een kijkje naar de foto's, bekijk de aftermovie en/of ontdek de biotechbabbels boeiende gesprekken van telkens een half uurtje met de volgende onderwerpen:
  • Over plantenonderzoek dat kan bijdragen aan een productieve landbouw met respect voor het klimaat
  • Over onderzoek naar effecten van voeding op onze gezondheid (allergieën, kanker, auto-immuunziekten zoals MS,...)
  • Over de rol van microben in onze darmen, in de maag van een koe, in de bodem of bij het produceren van heerlijke voedingsproducten
  • Over afval uit voeding (zogenaamde reststromen) inzetten voor nieuwe toepasingen. 

Deze editie gemist? De volgende VIB biotechdag gaat door op zondag 21 oktober 2018 in Antwerpen!

Bron: VIB

_______________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 

Zit er een wetenschapper in jou?
 
Zit er een wetenschapper in jou? Mogen wij die er komen uithalen? Bij je thuis? Doe mee met Start To Science en wie weet komt Dorianne wel bij jou langs om de wetenschap in je keuken, badkamer of wc samen met jou te gaan zoeken!
 
Bron: MNM