VIB-expo reist rond


De VIB-expo is een gratis interactieve mini-tentoonstelling waar je op een uurtje tijd al veel te weten komt over de uitdagingen waaraan VIB-wetenschappers werken.

Je ontdekt er meer over onderzoek naar de werking van onze hersenen, kanker en ontstekingsziekten, onze darmflora en planten... ​Niet te missen zijn de korte filmpjes met onze wetenschappers en de quiz waarin je ontdekt hoe jij de onderzoekers bij VIB kan helpen.

Hieronder vind je een overzicht van de locaties waar de expo zich zal bevinden
 
 1/4/2018 - 30/4/2018 ​Permeke Bib - Antwerpen
​​Op de planning ​VUB (exacte locatie nog te bepalen)
  
 
Expo_Persconferentie_Leuven.jpg      Expo_Bib_Leuven.jpg Health House Leuven                                                                        Stadsbibliotheek Leuven

Expo_Krook_Gent.jpg      Expo_UFO_Gent.jpg
De Krook Gent                                                                                     UFO Gent

Expo_UAntwerpen_Antwerpen.jpg      Expo_Vlaams-Parlement_Brussel.jpg
UAntwerpen                                                                                         Vlaams Parlement Brussel

 

Biotechtour '16-'17

VIB bestaat 20 jaar en vierde dit met een biotechtour doorheen Vlaanderen.Tussen 5 oktober 2016 en 20 februari 2017 meerde de VIB-biotechtour aan in alle steden waar VIB actief is. Op deze manier tonen we hoe VIB-wetenschappers oplossingen zoeken voor de uitdagingen van vandaag.

Enerzijds was er een expo die Vlaanderen doorkruiste, anderszijds vonden er ook verschillende biotechbabbels plaats. Lees hier een kort verslagje van elke babbel.


UHasselt