VIB biotechdag 2018 brengt 3000 mensen op de been

Geneeskunde op maat: innovatieve kennis en technologie onmisbaar in geneeskunde

De VIB-biotechdag, dit jaar in Antwerpen, was een groot succes. Meer dan 200 onderzoekers uit zo’n 40 deelnemende onderzoeksinstellingen, bedrijven en andere spelers uit de Vlaamse biotechsector, namen uitgebreid de tijd om de 3000 bezoekers kennis te laten maken met hun onderzoek. Leken, geïnteresseerden en de volgende generatie onderzoekers heeft kunnen ervaren dat de Vlaamse biotech bestaat uit een sterk en dynamisch ecosysteem dat werkt aan de uitdagingen van de toekomst. Met als centraal thema ‘geneeskunde op maat’ ging er veel aandacht naar immunotherapie, diagnostiek, darmflora en preventieve geneeskunde.

Ook bij deze zevende editie van de VIB-biotechdag stonden labo-bezoeken en interactie met onderzoekers centraal. VIB en de Universiteit Antwerpen stelden hun labo’s open voor bezoekers. Zij konden zo kennis maken met dementie- en hersenonderzoek en zelf via high-tech microscopen hersenen bestuderen. Bij UZA konden mensen terecht voor een unieke kijk in de biobank en het Centrum voor Celtherapie en Regeneratieve Geneeskunde. De bezoekers die diepte-info wensten, kwamen aan hun trekken via de biotechbabbels en het biotechcafé. In de Meet&Greet vroegen jongeren jonge onderzoekers uit over hun job en heel wat kinderen gingen zelf aan de slag in het labo of experimenteerden op de interactieve beurs.

Wil je de biotechbabbels over celtherapie, het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen, en zoveel meer herbeleven? Dat kan! Via deze link kan je alle podcasts van de babbels beluisteren.

   Meer foto's ook te vinden op onze Facebookpagina

 
   

VIB organiseert de biotechdag en kon voor de editie 2018 een beroep doen op de volgende partners:

Footer.jpg 
   dit is biotech

  #biotechdag @ dit is biotech
Contact